Spexa väntar valpar med Fräck

Om allt går som det ska väntar Spexas sin första valpkull i mitten av augusti 2018.
Här finns mycket information om både Spexa och Fräck.

Spexa

KORAD SPH2 CAJIRO´S MIDNIGHT MAGIC ”Spexa” HDA ED0
Uppflyttad i Lydnad klass 3 och godkänd i Högre klass spår

E: KORAD Blue Wingfire´s Marble Cake
U: KORAD Cajiro´s Black Joy

Matte om Spexa:

Spexa är en älsklig arbetsnarkoman. Hon är entusiastisk, intresserad och accelererar från noll till hundra på ingen tid alls. I träning är hon lättlärd och outtröttlig; lika glad för belöning i form av kamp, lek eller godis – kelandet sparar hon till pauserna. Hon har myror i brallorna men är samtidigt lydig, följsam och angelägen att vara till lags.

Spexa är en mycket social hund och oändligt vänlig.

Hon är tydlig och modig och lätt för andra hundar att läsa av, på samma sätt som hon läser dem. Därför har hon aldrig hamnat i några besvärliga hundsituationer.

Det är roligt att hänga med Spexa, vare sig vi jobbar på appellplanen eller i skogen, reser genom Europa, går på restaurang eller besöker barnbarnen.

Spexa har gott självförtroende men i arbetet är jag försiktig med tillrättavisningar och fokuserar enbart på det positiva. I vardagen tar hon däremot ett bestämt ”nej” utan att tappa modet. Hon kan dra efter en hare men kommer snällt tillbaka på kommando. Hon vaktar inte utan välkomnar alla med samma förtjusning.

Spexa är lätt och smidig i typen.

Uppfödaren om kullen:

Av den här kullen, född 2014, väntade jag mig sociala, friska och lekfulla hundar med bra arbetsförmåga och god arbetslust. Det var precis det jag fick: en alldeles underbar kull! Samtliga i kullen har genomfört MH med 1 på skott, förutom två som avstod skott; samtliga är friröntgade på höfter och armbågar. Av sju valpar är fem KORADE och ytterligare två har godkänd exteriör. Samtliga i kullen är tävlade, varav majoriteten meriterade i spår, sök, lydnad, agility och/eller rally.

Läs mer om kullen på www.cajiros.nu

Fräck

IPO1 IPO2 IPO3 BSL1 BSL2 BSL3 KORAD LP1 LP2
SÖKH1 TILLYHILLS ANTI CIMEX “Fräck” HDA ED0
utställd med Excellent

E: KORAD Maibe Talis Epson Gates
U: KORAD Tillihills Beata Stone Hill

Matte om Fräck:

Fräck är en väldigt enkel hund att leva med eftersom han inte har några bekymmer som begränsat oss. Han har inga problem med att köra ett skyddspass ena stunden och sedan springa och mingla med folk den andra. Han är väldigt anpassningsbar i miljö och umgås fint med både barn och vuxna och har sällan något bekymmer med andra hundar.

I träning är det alltid full gas och Fräck gillar att jobba med alla uppgifter han får. Han älskar att vi gör saker tillsammans och tar för sig fint vid självständigt arbete. En kan belöna med kamp/boll/godis/kel och han blir nöjd när en själv är nöjd. Samtidigt har han inga problem med tillsägelser och han blir inte låg om det blir fel.

Han är tyst vid arbete och går att dra upp i stort sett hur mycket som helst utan överslag. Han har alltid haft en väldigt fin balans mellan aktivitet/passivitet både i arbete och hemma. Han jagar inte.

Fräck är en ganska socialt tuff aussie som mycket väl kan tänka sig att svara upp vid korrigering; men på grund av en hög toleranströskel i diverse situationer så syns sällan de sidorna.

Uppfödaren om kullen:

Fräck är född 2013 och kommer ur en kull som jag är väldigt stolt över! De har stor arbetslust, de är sociala och roliga att jobba med. Dock kräver de en tuff och hundvän förare som kan sätta gränser och som har ett stort intresse av att träna hund!

I kullen har alla genomfört MH med GK på skott, alla är röntgade och alla är fria på höfter och armbågar.

Fem hundar är KORADE, ytterligare två stycken är exteriörbeskrivna. Fräck och hans kullsyskon är tävlingsmeriterade upp till elitklass i sök, spår, IPO, lydnad, rally och agility. Tre har GK BH-prov.

Mer info om kullen finns på www.tillyhills.se